19 Ağustos 2022 Cuma

YDS ve YÖKDİL Sınav Sorularının Hazırlandığı Siteler

 YDS ve YÖKDİL gibi dil sınavlarında en çok zorlayıcı ve belirleyeci sorular okuma parçalarıdır. Bu sınavlarda okuma parçaları genellikle bazı sitelerden olduğu gibi alınıp sorular hazırlanıyor. İnternette araştırmalarımda bu sitelerden alınıp soruların hazırlandığını gözlemledim. Bu siteleri sizlerle paylaşıyorum.

Dil sınavlarına hazırlanan adaylar kesinlikle bu sitelerdeki paragrafları incelemelerini tavsiye ediyorum.

Yds’de en çok üzerinde durulan konular doğa,sağlık,bilim ve teknolojidir. Aşağıdaki sitelerden sekmeleri buna göre açıp inceleyiniz. YÖKDİL sınavları için sağlık alanından girecekseniz sitelerin health,medicine sekmelerine tıklayın. FEN alanını için sicience,technology gibi sekmeleri inceleyin. Sosyal alandan girenler environment linkine tıklayınız.

https://www.bbc.com/news/science_and_environment

https://www.bbc.com/news/science-environment-56837908

https://www.discovermagazine.com/environment

https://mashable.com/science/

 İngilizce seviyesi ileri olup sadece okuma yapmak isteyenler aşağıdaki sitelere incelemelerini tavsiye ederim.

https://www.sciencealert.com/

https://news.berkeley.edu/

https://socialnewsdaily.com/

https://hbr.org/ (siteye abone olarak ücret ödemeden aylık üç yazı okuma hakkına sahipsiniz ve bence bu hakkı sonuna kadar kullanmalısınız J)

Her ne kadar bu tip sınavlarda listening olmasa da bazı adaylar dinleme becerilerini geliştirerek sınavlara hazırlanmak istiyorlar.

 https://www.podcastsinenglish.com/index.shtml 

Diğer alanlar için ekonomi,uzay teknolojileri,güncel doğa bilgileri ve canlılar gibi sorular için okuma çalışması yapmak isteyenler aşağıdaki siteleri incelesinler.

https://www.economist.com/

https://science.nasa.gov/

https://www.nationalgeographic.com/

https://www.health.com/

Dilbilgisi konularını bulabileceğiniz faydalı bir site önerisi:

https://www.wyzant.com/resources/lessons/english/grammar

 Not: Bu siteler sadece öneri içindir. Her zaman bu sitelerden soru hazırlanacağı anlamına gelmez. Sonuçta soruları hazırlayanların nereden soru soracağını kimse tam olarak bilemez. Bu sitelerden çıkmış sorular geçmişte tespit edilmiş olup ona göre hazırlanmıştır. Liste sürekli güncellenmektedir lütfen takipte kalın.

Ek olarak bazı sitelerde anlayamadığınız yada çeviremediğiniz yerler olabilir bu durumda sizlere tavsiye olarak https://www.reverso.net/text-translation sitesine giderek anlamakta güçlük çektiğiniz yerleri çevirmenizi öneririm. Sınavlarınızda hedeflediğiniz puanları almanız dileğiyle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.