28 Mayıs 2014 Çarşamba

General Mobile Discovery Kullanıcı Yorumları

 Discovery kullanıcılarınn telefonu beğendiği ve beğenmediği taraflarını belirttiği yorumlar  bloğa eklenmiştir. Burada discovery almak isteyenler buradaki yorumlar inceleyebilir.
 Yorumlar kullanıcıların deneyimlerine göre tarafsız bir şekilde eklenmiştir. Amaç telefonu kötülemek yada övmek değildir. Telefon zaten belli fiyatına göre uygun. Bu telefondan sonra mtk telefonlara yönelim oldu. Discovery bu konuda öncü olmuştur.
 Genellikle eksi olarak servis hizmetinin beğenilmemesi, telefonun kasasından kaynaklı sorunlar şarj söketi, dokunmatik ve ekran sorunları bazılarında bulunmaktadır.




 Genaral Mobile Discovery 16GB Akilli telefonu kısa bir süre de olsa kullandım. Artıları; hızı gayet güzel. Oyunlarda hızlı, ısınma sorunu olmuyor. Eksileri ise kamera çekimlerinde resmi büyütünce kumlanma meydana geliyor. Telefonda bulunan mikrofon çok başarılı değil. Ses kaydı ya da video kayıtlarında ses çok kısık geliyor. Ses kaydına önem vermeyen ve kamera orta seviyede olsa da olur diyenler için fiyat/performans açısından uygun bir telefon.
    
  Ürün GM üretimi değil BLU isimli çin bazlı bir model fakat bu ürünün amerika satış fiyatı 220$ ve 220$'a Amerika'dan alıp bir de IMEI kaydı yaptırsanız zaten Türkiye satış fiyatına eş oluyor.Performans olarak kamera haricinde fiyatına göre uygun bir telefon.

  Telefonun ahize sesi diğer bazı telefonlarla karşılaştırıldığında biraz düşük ancak konuşma sesi rahat duyuyorsunuz sadece biraz karşılaştırma yaparsanız daha iyi anlarsınız. Özellikle şu an için piyasada beyaz model olduğu için beyaz model için konuşacağım sol tarafta hafif bir ışık sızması mevcut. Çok rahatsız eden bir şey değil ancak yine de kişiden kişiye göre değişebilir. 

   Discovery fiyatı giderek arttı daha da artarsa satışlarda düşme olur.16GB lık olanını almanızda fayda var. Telefonda kamerada pembeleşme, bazı menülerin dili İngilizce olması ve led bildirim olmaması gibi sorunlar vardı bunlar yeni gelen güncellemeyle düzeldi. Kapasitif tuşlardan biri bildirim gelince yanıyor. Bu telefona kitkat sürümü geleceği hakkında söylentiler vardı fakat gelmedi. Birçok MTK cihazlarda olduğu gibi android sürüm güncellemesi yok ama GM hataları için güncelleme veriyor.
  
  General Mobile Discovery de şarj olmama sorunu oldu. Sorun şarj söketinden kaynaklanıyordu. Kısa sürede bu gibi sorunla karşılaşmayı beklemiyordum. Telefonu dikkatle kullanmama rağmen şarj girişinde hafif oynamalar başladı sonra telefon şarj olmadı ve servise gönderdim. Servis kullanıcı hatası dedi ve 50 tl karşılığında tamir ettiler. Bu kadar basit bir sorunu para karşılığında yapmasından servisten memnun kalmadım. Telefonun üretüminde hata olduğunu düşünüyorum birçok kullanıcı bu sorundan şikayetçi. Hiç değilse garanti kapsamında yapılmalıydı.

  Telefonu alalı bir ay oldu iki kere şarj yeri bozuldu hepsinde de kullanıcı hatası buldular. 50 lira servis ücreti aldılar ve tekrar bozuldu bu 3. gidişi olacak ve bunda da kullanıcı hatası bulacaklarına eminim Telefon özellik olarak fakat şarj girişinde sorun var.

   Kulaklıkla müzik dinlerken ses yüksekliği gayet iyi. Sesler çok yükseldiğinde müzik kalitesine bağlı olarak bazen bozulabiliyor. Ancak çoğu cihazla karşılaştırıldığında kullanıcılar bunun pek farkına varmayabilir. Ayrıca DTS sound özelliği ile equalizer ayarlarını yapıp dinlediğiniz müziğin özelliğine göre ayarlayabilirsiniz. Yanında verilen kulaklık yeterli seviyede daha iyi ses alabilmek için farklı kulaklıklar deneyebilirsiniz. Kulaklığın üstünde 1 adet tuş bulunuyor bu tuş ile şarkıyı durdurup devam ettirebilirsiniz. Ayrıca tuşa uzun bastığınızda şarkının başına dönüyor. Hoparlör ses seviyesi çok yüksek olmasa da gayet yeterli seviyede.

 Discovery artı yönleri ekranı parlak ve net olması, menü geçişleri hızlı herhangi bir takılma yok, telefonun inceliği iyi fakat usb kablosunu ve titreşimini yetersiz buldum. Bunun dışında gps bağlantısını yetersiz buldum gps i çok kullananlar telefonu tercih ederken iyi düşünsün internet bağlantısı açık olduğu halde gps geç devreye giriyor. Yorumlarda okuduğumda MTK işlemcili telefonlarda genel bir sorun olduğunu belirtiyorlar. Kamerası iş görür yorumlarda netliğini beğenmemişler. Kamerayı fazla kullanmıyorum. Bunlar dışında fiyatına göre uygun telefon 16GB olanını pahalı olduğu için tercih etmedim. Fazla uygulama ve oyun yüklemiyorsunuz ve hafıza kartınız varsa 4GB discovery size yetecektir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.