23 Şubat 2022 Çarşamba

Damlatan Su Arıtma Musluğu Nasıl Tamir Edilir?

 Öncelikle su artıma musluğunun vanasını kapatın. Hangi musluk olursa olsun vana kapatmadan herhangi bir işlem yapmayınız. Sonra musluğun başında etiket varsa onu kaldırın genellikle etiket altında vidası bulunur. Yıldız tornavida yardımıyla salmastranın vidasını gevşetin ve salmastrayı kontrol edin.

 Genellikle musluktaki damlatma sorunu salmastra yada contadan kaynaklanır. Salmastra da kırık vs varsa yeni bir salmastra alacaksınız yoksa conta değişimi yapıp salmastrayı tekrar yerine takacaksınız.

 Aşağıda örnek olsun diye su arıtma salmastrası resmini ekliyorum.


 Ölçüleri yukarıdaki gibi olmalıdır. Normal musluk salmastrasıyla karıştırmayınız. Onlar uyumsuzdur ve ebat olarak daha büyüktür. Fiyat olarak 25 liradan başlıyor. Serbest piyasa olduğundan daha yüksek fiyatlar karşınıza çıkabilir.

 Conta olarak ucundaki kırmızı renkte olan conta bulabilirsiniz. Aşağıya iki ayrı video ekliyorum. İzleyip kolaylıkla tamirini yapabilirsiniz.

 İlk video Conta Değişimi



İkinci video ise Salmastra Değişimi


 Her iki video da aslında salmastra değişimi bulunmaktadır. Karışıklık olmasın diye iki ayrı video ekledim. Sorunu tespit edip ona göre değişim yapmanız gerekiyor. Ek olarak su arıtma contası ayrı olarak satılmıyor yada bulunmayabiliyor. Bunun yerine ilk videodaki gibi bir conta bulabilirsiniz. Salmastra da sorun yoksa musluk bu takacağınız conta ile sorunsuz çalışacaktır. Burada dikkat edilmesi gereken nokta takacağınız conta musluğu aşırı sıkmamalı ve açıp kapatmaya engel olmamalıdır. 

 Vidoeları izleyerek kendinizde kolaylıkla değişim yapabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.