19 Şubat 2014 Çarşamba

Replika Telefonlar Hakkında Genel Bilgi

 Merhaba arkadaşlar, bu blogda size replika ürünler hakkında bilgiler verip genel olarak karşılaşılan sorunların çözümlerini paylaşacağım. Öncelikle şunu belirteyim replika telefon satıcısı değilim. Replika telefon kullananlara buradan yardım etmeye çalışıyorum. Daha sonraki yazılarımda da replika telefonlardaki sorunları ve neler yapabileceğinizi anlatacağım. 
 Öncelikli olarak bilmenizi gereken piyasada birbirinden farklı replika telefonlar satılmaktadır. 150-250 TL ye satılan telefonları almamanızı tavsiye ederim. Bu telefonlar genelde javalı kalitesi düşük olan telefonlardır yada nadiren düşük sürümlü android telefon olup(2.3.6) dahili hafıza(256 MB), Ram, işlemci ve kamera(2MP) özellikleri çok düşük olan telefonlardır. Düşük Sürümlü Android replikalar genelde s4 mini ve s3 mini replikalarıdır. Javalı ve düşük sürümlü Android olanlarda GPS, 3G ve sensör gibi özellikler bulunmaz. 
  Kaliteli android replika telefonlar(kullanılabilecek halde olanlar) 400-750 TL fiyat aralığındadır. Fiyat farkının bu kadar çok olmasının sebebi telefon özelliklerinin işlemci, ram, kamera, hafıza yüksek olması ve satıcıların aksesuar(kılıf,kulaklık,orjinale bennzeyen kutu,ekran koruyucu,yedek batarya,orjinal şarj cihazı...) eklemeleridir.Bunlar eklendikçe satıcılar fiyatları 750 TL ye kadar çekmektedir.Yinede net bir fiyat aralığı olmadığından benzer özellikteki replikalar farklı fiyatlara satılabiliyor açıkçası satıcı tutturabildiği fiyatlara satabiliyor. Ayrıca kaliteli replikalar yurt dışında satılmaktadır. Telefonlarda kendi markalarının adı yazmaktadır. Bunlar genellikle satıcıların nadiren yurt dışından getirip sattıkları telefonlardır ve normal replikalara göre kıyaslanamayacak derecede kalitelidir. Piyasada satılanların çoğu kalite olarak orta ve alt seviyedir. Yeni bir telefonunun replikası çıktığında eski model replika telefonların fiyatı düşmektedir.
 Telefonun kaliteli olup olmadığını anlamak için almadan önce kesinlikle kontrol edin.Sizlere daha sonra replika telefon alırken nelere dikkat etmek gerektiğini blogda belirteceğim. Burayı takip ediniz. İnternetten replika telefon satın alırken dikkat ettin.Videolarda ve resimlerde satıcılar tanıtımlarda orjinal olan telefon kullanabiliyorlar. Almadan önce satıcıya koşulsuz iade hakkınızın olup olmadığını ve iade şartlarını ısrarla sorun.  
 Bu telefonların çoğu kore malı,vietnam malı ve dubai malı olarak geçmektedir.Fakat hepsi çin malıdır.
 Replika S4 Modellerinin Özellikleri ve Nasıl Ayırt edilebileceğine Gelecek Olursak;
Replika s4 modellerinin pili çıkardığınızda yuvasında Made in Korea yazar.
 Öncelikli olarak bakmanız gereken replika telefonun dokunmatiğidir. Dokunmatiğinde yavaşlık yada takılma varsa kesinlkle almayınız.
 Hafıza,Ram,kamera ve android özellikleri sizi yanıltacaktır.Yazan değerler gerçeği göstermemektedir.Gerçek değerleri nasıl bakacağınızı sizlere daha sonra anlatacağım.

Replika Telefonların Kullanımı Nasıldır?
 Replika telefonlar android yüklü olanları bazılarının yukarda belirttiğim GPS ve 3G özellikleri kısıtlı olup kamera, hafıza ve ram düşük olmasına rağmen normal bir android telefonu nasıl kullanıyorsanız aynen kullanabilirsiniz.Alırken Android olup olmadığını bakınız.Javalı olanların dokunmatiği ve birçok özellikleri iyi olmadığından sorun olabilir.
Replika Telefonlardaki Android Sürümü Gerçekmidir?
 Bu telefonlarda android sürüm bilgileri gerçeği göstermemektedir. Ayarlar bölümünde android 4.1.9 veya 4.3 gibi yazılanlar sahtedir.Daha sonra gerçek sürümünü nasıl anlayacağımız hakkında bilgi vereceğim. Blogu takip ediniz.
 Replika Telefonlarda El ve Göz Sensörü Var mıdır? 
 Replikalarda el ve göz sensörü olanları vardır.Bunu anlamak için ayarlardan motion yazısına bakınız.Yinede siz bu yazıya kanmayıp elinizle sensörün çalışıp çalışmadığını deneyiniz.
 Alırken mutlaka sensörlü olup olmadığına dikkat ediniz. Sensörsüz telefonlar da bulunmaktadır ve haliyle çok daha ucuza satılmaktadırlar.
Sensörlü olup olmadığını anlamak için ise Ayarlar>Aygıt>Action ( Hareket ) kısmından açarak bakabilirsiniz.

Replika Telefonların Bataryaları Nasıldır?

Replikalarda bataryalar kaliteli değildir.Yoğun kullanımda 1 günü zor çıkarmaktadır.Bu nedenle gideceğiniz yerlerde varsa yedek pil ve şarj cihazınızı yanınızda bulundurunuz.  Bataryanın uzun süre gitmesi için Easy Task Killer ve Easy Batary Saver programını birlikte kullanabilirsiniz. Batarya biraz daha uzun gidecektir. Bu telefonların bekleme süresinde bu kadar pil tüketmesinin başlıca sebeplerinden biri sürekli ağ aramasıdır. Orjinal telefonlar baz istasyonuna bağlanırken bunlar dolaylı yoldan bağlanarak daha çok enerji tüketmektedirler. Fakat dolaylı yoldan yapmalarına rağmen kesinlikle ne bir kesinti ne de çekim konusunda en ufak bir sorun yaşamazsınız. Mobil internete bağlanırken de edge bağlantısında sorun yaşamayacaksınız. 

Replika Telefonlarda 3G var mıdır?

  Bazı replika telefonlarda 3G desteği olmamaltadır.Bunu nasıl anlayacağınızı bu blogda  anlattım. 3G desteği Kontrol edebilirsiniz.Telefonun imei sorgulamasında 3310,5110, eski sony ericson, motorola ve samsung imeisi gözüksede replika telefonda 3G özelliği varsa  3G olarak internete bağlanabilir ve görüntülü konuşma yapabilirsiniz. Replikalarda 3G özelliği için Ayarlar Sim yönetiminden WCDMA yazıyorsa 3G vardır yoksa telefonda 3G özelliği yoktur.
 Daha sonraki konularda replika telefonların ne kadar dayanıklı ve kullanırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlatacağım.

Replika Telefonların Kamera Kalitesi Nasıldır?
 Bu telefonların kamera kaliteleri genelde düşüktür. Yüksek performans kamera kullanmak isteyenler için tercih edilmemelidir. Ayrıca genellikle replika telefonlara kamera uygulamalarını kurduğunuzda kamera ters göstermektedir.Bu telefonların beğenilmeyen özelliklerinden biride kamerasıdır.

 Kısacası piyasada birçok telefon markası var. Replika telefon almak yerine garantisi olan ve arıza,kırılma vs. durumunda tamirinin yapılabileceği telefonları tercih etmeniz hem sağlığınız hem de paranızın boşa gitmemesi açısından iyi olacaktır. Ek olarak replika telefonlardan orjinallerinin sahip olduğu kamera,yazılım,hafıza,işlemci, vs. gibi beklentileriniz olmasın. Bu telefonları alanlar sadece orjinale benzesin görüntü sağlasın diye tercih etmektedirler.

5 yorum:

  1. bilgiler doğru değil. replika telefonlar çakma telefonlardır. sar değerleri yüksektir. insan sağlığı açısından zararlıdır. içindeki parçaları işlemci, ram, anakart, üretici ile aynı değildir. replica telefonlarda parmak izi okuyucu ile yüz tanıma okuması yoktur. iphone replicesı İOS'ye değil google playa bağlanır. İOS'ye sadece iphone ler bağlanır. Bir telefonun replica olduğunu anlamanın yolu iphone ise ve İOS de apple kimliğiniz ile oturum açıyorsanız orjinaldir. android de ise cpu-z programını indirin telefonun gerçek markasını söyleyecektir. ya da samsung s7 üzeri telefon aldıysanız bir su dolu kaba atın replice ise patlar orjinalse su geçirmezdir bişey olmaz....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilgiler doğru detaylı bir şekilde yazılmış. Yazının sonunda replika telefon tercih etmeyin diye altı çizili olarak belirtilmiş. Yazı 2014 yılına ait o zamanlar hiçbir telefonda parmak izi okuyucu,yüz tanıma yoktu..
      Yazının sonunda "Kısacası piyasada birçok telefon markası var. Replika telefon almak yerine garantisi olan ve arıza,kırılma vs. durumunda tamirinin yapılabileceği telefonları tercih etmeniz hem sağlığınız hem de paranızın boşa gitmemesi açısından iyi olacaktır. Ek olarak replika telefonlardan orjinallerinin sahip olduğu kamera,yazılım,hafıza,işlemci, vs. gibi beklentileriniz olmasın. Bu telefonları alanlar sadece orjinale benzesin görüntü sağlasın diye tercih etmektedirler."
      Cpu-z ve diğer programlar orjinal telefonun özelliklerini gösterir.

      Sil
    2. sen yazıyı tam okumamışsın bile adamda çakma tercih etmeyin almayın yazmış.Hem yazının tarihi eski o zamanlar parmak okuyuculu,yüz tanıma yapan telefon yoktu ki

      Sil
    3. Bilgiler doğru sen konuyu okumamışsın bile.Yazının sonunda replika telefon almayın yazıyor. 2014 yılında yazılmış bir konu için samsung s7 den örnek vermişsin. O zamanlar s7 yoktu.

      Sil
  2. Kolay gelsin replika çeşitleriyle ayrıntılı bir inceleme olmuş ama şunu unutmayın bu yazı okumayı sevmeyenler için anlaşılması zor.Yani hocam uzun yazıları okumadıkları için kafalarına göre uydurup yorum yazarlar Bazısı sizi replika destekçisi olarak görmüş hatta ileri gidip yazılanlar doğru değil yazmış:) blog yazısını yazan arkadaş replika almayın gidin garantisi olan telefon alın yazmış.

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.