27 Şubat 2014 Perşembe

Replika Telefonlarda Gapps Yükleme

  Replika telefonlarda gapps yani Google uygulamaları (haritalar, konum belirleyici, Google plus, Google play güncelleme uygulaması, youtube…) gibi uygulamaların bazıları yüklü gelmemektedir. Bunların bazıları replika telefonu kullandıkça sorun çıkarmaktadır. Ayrıca rom yüklendiğinde android telefonlarda Google uygulamaları paketi eklenmeden rom yapılmış olabiliyor. Bu rom yüklendiğinde daha sonra kendiniz gapps yükleyeceksiniz.
  Gapps olmadan telefonu kullandığınızda gps ile konum belirlemede zorlanabilirsiniz. Foursquare gibi gps ve Google paketi gerektiren uygulamaları kullanamazsınız.
  Gapps nasıl yüklenir?
Öncelikle Gapps manager uygulamasını indiriniz.
 Daha sonra android telefonunuzun sürümüne göre gapps manager uygulamasından gerekli olan gapps paketini indirin.

Önemli Not: Replika telefonlarda android sürümleri sahte olmaktadır. Genelde sürümler android 4.0(ics) olarak yüklüdür. Replika s3 minilerde android 2.3.6 olmaktadır. Yanlış sürüm yüklerseniz telefonunuz açılmayabilir. Her ihtimale karşı replika telefonunuzun yedeğini alınız. Gapps yüklemeden önce yedek alınız. Telefonunuza geleceklerden bu blog sorumlu tutulamaz. Risk size aittir.

 Uygulama kurulduğunda yukarıdaki menü karşınıza çıkacaktır burdan For 4.0.x(ICS) seçiniz. İndireme yaparken wifi bağlantısı ile indiriniz. Gapps yüksek mb lı olduğundan edge yada 3G bağlantısı yavaş kalacaktır.

 Gapps indirdikten sonra telefonu cwm modda açın öncelikle wipe cache  ve wipe dalvik cache işlemlerini yapın. Sonra install zip from sdcard seçip ve dosyayı yükleyin. Yükleme bitince cihazı yeniden başlatın. Gapps uygulamalarını telefonunuzda göreceksiniz.
  Gapps paketini sadece replika telefonlar değil tüm android telefonlara yüklenebilir burada önemli nokta telefonun gerçek android sürümünüm bilmenizdir.

Videolu anlatım burada izlemek için videonun üzerine tıklayın


2 yorum:

  1. merhaba. gapps yükleyeceğim fakat cwm modda calıştırınca karsıma menüler çince olarak geliyor ve birşey yapamıyorum. yardımcı olur musunuz ?

    YanıtlaSil
  2. İşe yaradı teşekkürler. Yazılanlar gayet açık her ihtimale karşılık telefonun yedeğini alıyorsunuz. Cwm modda yazılar çince yada yatık android varsa bu cwm de işlem yapamazsınız. Telefona uygun cwm bulacaksınız yada telefon için kendiniz mtk tools programından cwm oluşturacaksınız. Bu blogda konusu var eski konulara bakın görürsünüz.

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.