19 Şubat 2014 Çarşamba

Replika Telefonlarda Yedek Alma

 Replika Telefonlarda  CMW kullanabilmek için recovery.img oluşturmak gerekmektedir. CWM mod sayesinde telefonunuza Rom yükleyebilir ve telefonunuzun yedeğini alabiliriz. Dikkat edilmesi gereken telefona uygun recovery.img bulabilmek yada kendi recovery.img dosyasınızı oluşturabilmektir.

 Replika genellikle telefonlarda yüklü olan CWM rom yüklemek için yeterli değildir. Telefonda yüklü olan CWM ünlem işareti üzerine ters yatmış android işareti çıkmaktadır. Bu CWM uygun değildir. Bunun için uygun olan mavi renkli CWM yüklemeniz gerekmektedir.
 Replika telefonlarda yedek almadan hiçbir şekilde rom yükleme yapmayınız.Aksi takdirde telefonuz brick olduğunda tekrar eski haline döndüremeyebilirsiniz.


Home tuşuna basınca aşağıdaki seçenekler çıkacaktır.


 Turuncu CWM replika telefonlar için uygun değildir. Mtk droid tools ile uygun CWM ye güncelleme yapmanız gerekmektedir.Bunun nasıl yapılacağı daha sonra anlatılacaktır.


 Daha sonra telefonunuzdan mobile uncle tool uygulamasını çalıştırın ve aşağıda yapılanları uygulayın.
Öncelikle '' recovery update '' kısmına dokunuyoruz. ( sadece denilenleri yapın başka yerelere girerseniz. yoksa cihaz zarar görebilir.)


daha sonra en üstte bulunan '' recovery.img '' dosyasına dokunuyoruz. gelen uyarıya evet diyoruz..ve bekliyoruz.


CWM moda gedlğimizde resimlerdeki gibi Back up seçeğini seçiniz.




Aşağıda videolu anlatım bulunmaktadır.
Önemli Not: Bunların dışında başka birşey yapmayınız.Aksi takdirde telefonunuza gelebilecek herhangi bir olumsuz durumdan bu blog sorumlu değildir.



Sd kartınızda clockworkmod/backup klasörüne girdiğinizde yedek karşınıza çıkacaktır.Bu yedeği her ihtimale karşı bilgisayarınıza kaydedin.Aşağıda bilgisayarda görüntülenmiş resmidir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.